Dakkapel: prefab of traditioneel


Je hebt meer ruimte nodig en besluit een dakkapel te nemen. Maar wat doe je? Kies je voor een prefab dakkapel of een traditionele dakkapel? Allereerst wordt er vaak gezegd dat je om kosten te drukken het beste kan gaan voor een prefab dakkapel, maar dat hoeft het verschil niet te maken. Maar wat onderscheidt de twee uitvoeringen dan van elkaar? De verschillen zetten we hieronder op een rij.

Lees meer

Maatwerk

Een prefab dakkapel is zo ontworpen dat hij op maat is van de gemiddelde klant. Je hebt keuzemogelijkheden, maar niet zoveel als bij de traditionele dakkapel. Dit is de enige dakkapel die volledig op maat wordt gemaakt. Bij sommige huizen is anders dan een traditionele dakkapel niet eens mogelijk. Op een dak met een hellingsgraad van minder dan 25 graden kan geen prefab dakkapel worden geplaatst.

Plaatsing

Een prefab dakkapel wordt aangeleverd en direct geplaatst. Binnen een dag heb je dus je kapel. Veel mensen denken dat een traditionele dakkapel plaatsen langer duurt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het verschil is dat de traditionele dakkapel direct op het dak wordt gebouwd. Dit betekent dat de dakkapel perfect geïntegreerd zit en dus beter aansluit op de bestaande constructie.

Materiaal en vorm

Bij een traditionele uitvoering ben je vrij om zelf de kleur, vorm, grootte en details van je dakkapel te kiezen. Op deze manier kun je hem exact passend maken bij de woning. Voor veel mensen is dit een voorname reden om een traditionele dakkapel te kiezen. De prefab modellen geven veel mogelijkheden, maar je bent niet vrij om alles zelf te bepalen.