Badkamer: de trend voor ieder moment

Steeds vaker zie je dat er wordt ‘uitgepakt’ als het gaat om de badkamer. En terecht, want het is de ruimte in je huis om even lekker tot rust te komen. Iedereen heeft andere wensen als het gaat om sanitair, bedenk dus goed waar je badkamer aan moet voldoen. Om je te inspireren als het gaat om het inrichten van je badkamer hebben wij een aantal trends in 2020 voor je op een rijtje gezet.

1. Een exotisch moment

De tegels die in de badkamer worden gebruikt, zijn kleurrijker en exotischer dan ooit. Als het gaat om tegels, mag je dus helemaal los gaan. Het hoeft niet allemaal meer vierkant te zijn of recht toe recht aan op de muur gezet te worden. Ze mogen opvallende vormen hebben of een visgraat motief. Ook de grote keramische tegel komt steeds vaker voor. Niet alleen mooi om te zien, maar ook erg handig in het onderhoud.

2. Een duurzaam moment

Dat een industriële look populair is, was al duidelijk. Tegenwoordig is deze trend uitgebreid met onder andere beton. Kies bijvoorbeeld een wasmeubel met beton ciré. Hij staat robuust en stoer in je badkamer, maar is ook nog eens duurzaam. Bovendien staat op beton ciré bijna elke kom die je wilt.

3. Een stijlvol moment

Maak je badkamer stijlvol door zwart (en dan met name matzwart) te gebruiken. Niet alleen de kranen en andere details kunnen zwart, ook de douchecabine, stalen deuren en muren kunnen donker. Het is weer eens iets anders dan het wit dat we gewend waren in de badkamer.

4. Een groots moment 

Ze mogen groot, opvallend en in de gekste figuren; de spiegel! Bovendien hoef je hem niet perse aan een schroef in de muur te hangen, je kan hem ook gewoon ophangen met een stuk touw of misschien een ijzeren ketting of kabel. Daarnaast is het tegenwoordig meer dan ‘gewoon’ een spiegel, want je kan ook een spiegel kopen met allerlei technische snufjes.

5. Een fleurig moment

Je badkamer mag helemaal vol staan met accessoires. En dan bedoelen we niet alleen de badkamer gerelateerde accessoires. Steeds vaker staan badkamers vol met planten, kastjes en tafeltjes met boeken erop.

6. Een elegant moment

Goud, champagne, brons en koper. Het zijn de metallic kleuren die als accenten terug mogen komen in je badkamer. Het geeft je badkamer een elegante en extraverte look. Vooral in accessoires of kleine details zie je het veel op het moment. Zeker goed te combineren met de bovengenoemde trends.

7. Een natuurlijk moment

Vooral in Scandinavische designs vind je het veel, hout. Het geeft je badkamer, als je hem niet te vol zet, al snel een rustige en minimalistische uitstraling. En of je badkamer nu licht is of donker, hout past overal goed bij! Ook andere natuurlijke materialen worden vanwege de duurzaamheid veel gebruikt. Marmer is daar een goed voorbeeld van. Een mooi marmeren blad op je wasmeubel bijvoorbeeld of verwerkt in de tegels aan de muur.

Wil je meer weten over wat ONNS. doet en hoe wij werken? Bekijk ONNS. werk of maak alvast kennis met ONNS.