Nieuwe inrichting? Dit zijn de woontrends van 2020

Eens in de zoveel tijd is het heerlijk om je huis om te gooien en ook de inrichting weer eens goed onder handen te nemen. Met Pinterest als favoriet inspiratie medium zijn steeds meer huizen on trend. Maar welke trends zie je terug in 2020?

Lees meer

Industrieel met een kleurtje

De industriële trend is al langere tijd populair, maar langzamerhand aan het transformeren. Waar dit eerst vooral ging om staal, zwart, glas en andere industriële materialen wordt er nu kleur aan toegevoegd. Dit maakt de trend net iets vrolijker en gezelliger. De stalen deuren met glas blijven populair.

Terug naar de natuur

Dit is eigenlijk een gemixte trend waarin je, zoals in veel trends, Scandinavische invloeden terug ziet komen. Deze trend gaat vooral om bewust en milieuvriendelijk je huis inrichten. Veel planten en eerlijke materialen is de basis. Nu mag dit gecombineerd worden met houten meubels, rotan stoelen en details en (zacht) gele kleuren.

Lente in Scandinavië

Dit is waarschijnlijk een van de langstlopende trends. En eerlijk is eerlijk: de Finnen en Zweden weten wat designen is. Nu vormt deze trend zich vooral door lente invloeden. Pasteltinten, licht hout en het mixen van verschillende materialen.

Met beide benen op de grond

Lekker aarden, dat is een van de nieuwe trends. Dat betekent dat er veel gebruik wordt gemaakt van aardse materialen en kleuren. Ook hier zie je rotan weer terugkomen. In detail is deze trend vrij rustig met drukke speciaal ingerichte plekjes, zoals een tafel waar veel droogbloemen en schilderijtjes opstaan.

De diepte in

Deze trend draait om elegantie. Minder licht, meer donker en mysterie. Diepe kleuren, unieke vormen en veel velvet en messing voor een chique touch. Een gewaagde trend die ook vaak wordt gecombineerd met uitdagende prints. Vaak wordt dit gecombineerd met een visgraat vloer die wordt gezien als het toppunt van elegantie.

Noord, oost…

Thuis best. In deze trend worden Scandinavische en Japanse sferen met elkaar gekoppeld. Een trend die dit jaar pas echt goed zijn intrede doet. Het minimalisme van de Japanners wordt gecombineerd met het chique uit Scandinavië. Elegant in zijn eenvoud is hoe je het goed kan omschrijven. Licht, ingetogen met textuur accenten.

Wil jij weten hoe je deze trends het beste kunt toepassen in jouw huis?  Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te verkennen.