Het verhaal

Dit gezin woont al jaren in hun huis. Het grote voordeel is dat het op een fijne locatie staat en daar wilden ze dan ook niet weg. Maar het huis mocht totaal anders en dan vooral moderner. Daarom realiseerde ONNS. een complete metamorfose.

“Wij hebben de verbouwing als fijn ervaren. Samen met ONNS. hebben we besproken om tijdelijk, 7 weken, uit huis te gaan.”

De verbouwing

 

De verbouwing begon met het maken van een voorstel dat paste binnen het budget. Zeker in het geval van een metamorfose is het belangrijk te weten binnen welke kaders er gewerkt moet worden. Om meer budget te hebben voor de verbouwing, werd het sloopwerk voor het grootste gedeelte door hen zelf gedaan. Het werd een verbouwing die best veel van het gezin eiste.

“We hebben tijdelijk in een caravan gewoond, wat in de Corona tijd op een gegeven moment pittig was. Allebei thuis werken, in een caravan, en met een kind.”

Omdat het een jong gezin is en de verbouwing lang zou duren door de omvang van de werkzaamheden, adviseerden wij om tijdelijk ergens anders te wonen.

“In die tijd heeft ONNS. ons altijd op de hoogte gehouden en ging alles volgens de planning. Het was op het nippertje, dat wel, maar we konden op de afgesproken tijd ons huis weer in.” 

 

Het resultaat 

Uiteindelijk heeft het huis twee nieuwe dakkapellen, een nieuwe badkamer en nieuw toilet gekregen. De houten kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen en de radiatoren door vloerverwarming. De begane grond is opnieuw ingedeeld, er ligt een mooie PVC vloer in en al het stuc- en sauswerk ziet er weer prachtig uit. 

“Het was het allemaal waard. Alles is perfect gegaan en precies zoals we het wilde.”