Een vloer die bij je past met deze 4 stappen!

Mensen walsen er makkelijk overheen, maar een vloer is een van de belangrijkste elementen in een huis. Het is ook een van de grootste irritatiefactoren als het niet je smaak is. Daarom is het belangrijk als je gaat verbouwen of in een nieuw huis gaat wonen, om eens kritisch naar de vloer te kijken: houden of wegdoen? Maar waar moet je op letten als je nadenkt over het wel of niet behouden van de vloer of bij het uitzoeken van een nieuwe? Met deze 4 stappen helpen we je al een heel eind op weg.

Lees meer

In de praktijk

Om te beginnen speelt de ruimte waarin de vloer ligt een hele belangrijke rol. In de keuken en badkamer moet de vloer bijvoorbeeld vochtbestendig zijn. Denk ook aan andere praktische aspecten. Heb je kinderen of dieren? Dan is het verstandig om voor een vloer te kiezen die makkelijk schoon te maken is. Wil je er vloerverwarming onder, dan moet de vloer aan een aantal eisen voldoen. Laat je hier dus goed in adviseren.

Duurzaamheid

Als je kijkt naar duurzaamheid bij vloeren dan gaat het niet alleen om het wel of niet kiezen van duurzaam materiaal. Al is dit zeker niet onverstandig om te overwegen. In dit geval gaat het om duurzaamheid in tijd. Hoelang moet je vloer meegaan? En hoe intensief wordt het gebruikt? Daarnaast is ook isolatie van de vloer een belangrijk punt, afhankelijk van de ruimte. De ene vloer heeft van zichzelf een betere isolatie dan de andere.

Effect in de ruimte

Wat is het effect dat je wil bereiken met de nieuwe vloer? Moet het de ruimte heel ruimtelijk maken, warm en knus of juist meer industrieel? Een vloer doet namelijk veel voor de sfeer van een kamer. Denk ook aan de kleur. Een lichte vloer maakt een kamer over het algemeen groter door het weerkaatsen van licht. In een grote ruimte zorgt een donkere vloer juist voor sfeer. Denk ook na over motieven. Je hebt tegenwoordig veel verschillende motieven en stijlen waar je uit kan kiezen.

Materiaal

Nu je wat meer een idee hebt over waar je vloer moet komen te liggen, welke functie de vloer moet hebben en wat je mooi vindt, kun je kijken naar welk materiaal het beste bij jou past. Hoe kun je dat het beste doen? Oriƫnteer je alvast online. Bedenk voor jezelf of je duurzaam materiaal wilt, natuurlijk of dat het je niet uitmaakt zolang het maar mooi is. Ga met je wensen naar een specialist en vraag of zij je kunnen adviseren.

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Neem contact met ONNS. op voor passend advies.