Vloeren: de trends van nu

Een vloer kiezen is een van de moeilijkere aspecten van verbouwen. Er komt ontzettend veel bij kijken. Daarom schreven we eerder al een blog over het kiezen van de juiste vloer. Om je  inspiratie te geven, hebben we de trends van nu (2020) op een rijtje gezet.

Lees meer

01. PVC

In principe is een houten vloer tijdloos, maar steeds meer mensen kiezen voor een duurzame houten vloer. PVC is al jaren populair, maar daar is sinds 2019 Rigid Click PVC aan toegevoegd. Deze vloeren zijn versterkt in de kern waardoor ze bijzonder sterk en duurzaam zijn. Past goed bij mensen die iets moois, duurzaams en milieubewust in huis willen.

02. Visgraat

Nog steeds een van de grootste trends in vloerenland; de visgraatvloer. Inmiddels komen ook hier steeds meer varianten in. Een visgraat met brede planken bijvoorbeeld. Waarom het zo populair is? Het is niet rechttoe rechtaan waardoor het een hele charmante vloer is

03. Industriële vloer

Dit is niet alleen een trend in vloeren, maar een algehele woontrend. Als je die wil doorzetten in je vloer dan is Beton Ciré hier perfect voor. Net als bij de visgraatvloer komen ook hier steeds meer varianten van. Marmerlook, roestlook, het kan tegenwoordig allemaal.

04. Scandinavisch

Al jaren is dit een woontrend. Met ons drukke leven verlangen we thuis steeds meer naar rust. Daarom gaan steeds meer mensen voor een Scandinavische look; veel hout en lichte kleuren. Een houten vloer van laminaat of pvc in een lichte teint is zeker een aanrader om je huis licht en open te houden.

05. Diagonale vloeren

Er wordt steeds meer en meer geëxperimenteerd met vloeren. Wat nu erg in opkomst is, is het diagonaal leggen van de vloer. Het zorgt ervoor dat de vloer uniek is, maar er zijn wel meer planken voor nodig.

06. Brede planken

In veel oude huizen met originele vloeren zijn de planken breder en dat wordt steeds hipper, ook in moderne huizen. Breed en lang. Vaak oogt het rustiger dan smalle planken. Zeker op grote oppervlaktes staat een brede plank goed.

Ga jij je vloer vervangen en kan je wel wat advies gebruiken? Of zoek je een aannemer? Neem vooral contact met ONNS. op of loop binnen in ons atelier aan de Vriesestraat in Dordrecht.