van garage naar woonkeuken

Veel extra ruimte en optimaal woongenot. Dat is het eindresultaat voor Peter en Karin. Al 14 jaar wonen ze in hun huis in Barendrecht, maar wisten niet hoe ze het een geheel konden maken. Nu is hun benedenverdieping compleet verbouwd en hun wens gerealiseerd. 

“We hebben er echt een stuk woongenot bij gekregen. Het hele gezin is tevreden. ONNS. heeft prima werk geleverd en goed geluisterd naar wie we zijn en wat we wilden.”

Het verhaal

De hoge muur bij de vide was voor Karin en Peter het startschot voor de verbouwing. Ze wisten niet wat ze met deze muur moesten doen. Bovendien was vloerverwarming ook een lang gekoesterde wens. Samen met de interieurontwerper gingen ze in gesprek om te kijken wat hun verdere wensen waren en binnen welk budget dit moest passen.

“In ons eerste gesprek met interieurontwerper Karin vd Meer kwamen we al gauw tot de conclusie dat we graag meer woonruimte wilden creëren.”

De interieurontwerper kon na dit gesprek direct aan de slag. Tegelijkertijd heeft ONNS. onderzocht of de plannen technisch en financieel haalbaar waren. Vervolgens hebben Edwin en Jamal een compleet plan uitgewerkt en gepresenteerd in het ONNS. atelier aan de Vriesestraat.

“Het voorstel was meteen duidelijk voor ons. We konden met bijna alles direct instemmen.’

de verbouwing

Die goedkeuring was het startschot om te beginnen met de voorbereidingen. Omdat beide partijen graag communiceren in korte lijntjes, werd er een WhatsApp groep aangemaakt. Op deze manier werden Karin en Peter op de hoogte gehouden. 

“De communicatie tijdens de voorbereidingen en de verbouwing was heel prettig. Dit was erg fijn. We houden niet zo van verrassingen en zo wisten we precies waar we aan toe waren.” 

Toen de verbouwing bezig was, bleek bij het leggen van de nieuwe vloer dat de ondergrond niet vlak genoeg was. Het egaliseren was niet ingecalculeerd. Omdat ONNS. werkt vanuit het principe afspraak is afspraak is dit nooit doorberekend aan Karin en Peter. Vooraf was er namelijk een prijs afgesproken voor de verbouwing en die staat vast. Zo voorkom je gekke prijs verrassingen achteraf.

Het resultaat

Waar nu de eettafel staat, was vroeger de garage. De keuken werd opengebroken, er kwam een bar in, een nieuwe kookplaat met geïntegreerde afzuiging en bij de trap werden houten lamellen geplaatst. Om toch nog spullen op te kunnen bergen nu de garage weg is, zijn er speciale kasten ontworpen bij de eettafel en een kastenwand in de woonkamer. Ook dat heeft ONNS. netjes verzorgd. 

“We hebben er echt een stuk woongenot bij gekregen. Het hele gezin is tevreden. ONNS. heeft prima werk geleverd en goed geluisterd naar wie we zijn en wat we wilden.”