De woontrends van 2021; een jaar vol accenten

We gaan heel eerlijk met je zijn. De afgelopen jaren is er binnen de woontrends niet gek veel veranderd. Nog steeds zie je het Scandinavische, industriële, minimalistische, Japandi en natuur geïnspireerde veel terugkomen. Wat is er dan anders? De details. Daarom is deze blog niet zozeer een blog over de woontrends voor 2021, als wel welke details jij kan toevoegen om je huis op te frissen. Wie wil er niet zo af en toe iets anders?

Lees meer

Licht hout

Licht eiken, bamboe en lichte  MDF-platen. Deze houtsoorten maken je Scandinavische inrichting helemaal compleet. Tegenwoordig zie je ze ook terugkomen als detail in een industriële of luxe velvet stijl. Zeker wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van aarde tinten. 

Donkerblauw

Een donkerblauwe muur in een kamer om rust en koelte aan te brengen. Je zag het eerst bijna alleen in de velvet luxe (donkere) inrichtingen, maar komt nu ook in andere stijlen terug. Het combineert heel makkelijk met hout (zowel donker als licht) en is vrij tijdloos. Liever niet op de muur? Denk aan je meubels. Tegenwoordig zie je ook veel donkerblauwe banken en stoelen. 

Grijs als basis

Nog ergens in huis een witte muur? Overschilderen! Grijs is tegenwoordig de basiskleur voor iedere muur. Ga wel voor een vrij zachte en niet al te donkere grijstint. Het zorgt ervoor dat je meubilair of accessoires nog beter uitkomen en maakt de ruimte minder plastisch. 

Gekke accenten

Durf accenten aan te brengen. Als je grijs als basis neemt is het helemaal niet gek om bijvoorbeeld geen zwarte of houten lijst om je schilderij te nemen, maar doe eens gek en kies een kleur. Trouwens, als we het over muren hebben, mag je er ook met een gerust hart voor kiezen om een deel van de muur of een hele muur in een gekke kleur te schilderen. Wil je helemaal on trend zijn, dan zet je ergens een line-art of face-line-art kunststuk neer (ook dit kan je op de muur schilderen). 

Statement piece

Een bombastische grote vaas, een expressief schilderij, een gigantische lamp of een designer stoel. Kies één pronkstuk uit, plaats het op een vrij prominente plek en je bent helemaal on trend. Zeker als de rest van de ruimte vrij rustig en aards is, kan zo’n statement piece een extra dimensie aan de ruimte geven. Zeker in minimalistische inrichten komt dit veel terug. 

Bolle vormen en geometrie

Je hoeft tegenwoordig niet meer te kiezen tussen ronde vormen of geometrische. Het mag met elkaar gecombineerd worden. Dat betekent dat je gerust een geometrische lampenkap kan nemen, en daaronder een ronde soepele vaas neer kan zetten. Of wat dacht je van een mooi afgerond bad met een excentrieke tegel in geometrisch patroon. Wist je trouwens dat ONNS., specialist in sanitair, dit voor je kan realiseren? 

Blijf dus vooral lekker Scandinavisch en rustig, plaats planten waar het maar kan, wees glamorous waar nodig en stijlvol met staal. Maar geef je stijl een twist met de bovenstaande trends. Veel woonplezier komend jaar! 

Kan je wel wat advies gebruiken? Of zoek je een aannemer? Neem vooral contact met ONNS. op.