De industriële woontrend in iedere kamer

Toen de industriële-look als trend in populariteit toenam, deed ook de betonlook zijn intrede. Om die betonlook te creëren gebruik je beton-ciré. Hiermee kies je niet alleen voor een natuurlijke en authentieke uitstraling, maar ook voor een betaalbare en duurzame oplossing! Het is makkelijk te combineren met meubels in alle vormen, maten, kleuren en materialen. Bovendien is het naadloos dus makkelijk in onderhoud. Maar hoe pas je het toe? Laat je inspireren door de volgende trends:

Badkamer

Waar de betonlook veel voorkomt, is in de badkamer. Behalve dat het een mooie, strakke en rustgevende uitstraling heeft, is het niet gevoelig voor schimmels doordat het geen naden heeft. Niets zo fijn als makkelijk schoon te houden materiaal in een badkamer. Wat je veel zag waren betonlook muren en vloeren, maar tegenwoordig zie je hele badkamermeubels van beton ciré. Deze look is vooral mooi te combineren met hout en grote tegels. Lees hierover meer in ons artikel: ‘Badkamer: de trend voor ieder moment’.

wc

Niets mis met een moderne, strakke en stijlvolle wc. Neem bijvoorbeeld beton ciré met metaallegering dat in vegen op de muur is aangebracht. Het is strak, maar er zit wel beweging in. Hierdoor lijkt het minder rechttoe rechtaan, want waarom zou het kleinste kamertje in het huis geen sfeer mogen hebben!

 

Keuken

Steeds vaker wordt de keuken namelijk als volwaardige leefruimte gebruikt; de dag doornemen met het gezin of kokkerellen en verhalen delen met familie en vrienden. Voor veel mensen is niet alleen de look, maar ook het praktische aspect reden om in de keuken beton ciré te nemen. Het is krasbestendig, slijtvast, waterdicht en onderhoudsvriendelijk doordat het naadloos wordt aangebracht. Vooral de combinatie met houten kastjes, voor een frisse look, wordt veel gebruikt.

Woonkamer 

Een strakke, minimalistische en rustgevende look is waar veel mensen voor gaan in hun woonkamer. Hier wil je even lekker tot rust komen. Vaak zie je de betonlook terugkomen in de muren, vloeren en meubels. Een tafel met een blad van beton ciré bijvoorbeeld. Of wat dacht je van de trap die midden in de woonkamer uitkomt. Lijkt het je te kil en stijf? Beton ciré komt in vele kleuren. Bovendien kan je het ook combineren met kleurrijke meubels of warm gekleurde accessoires.